Lai veiksmes lidojums turpinās! 0

Ceturtdiena, 11 maijā 2017, 09:47 Versija drukāšanai

Lai veiksmes lidojums turpinās!
Ne jau burtiski un acīm saredzami spārni ir vienīgie, kas paceļ lidojumam. Virs ikdienas dvēseli var pacelt arī patiess smaids, sirsnīgi vārdi, īsti draugi, laba mūzika, gandarījums par paveiktu darbu.


Š.g. 10.maijā Daugavpils Universitātē pulcējās skolotāji, kuru darbs veiksmes lidojumā 2016./2017.mācību gadā ļāvis doties skolēniem un caur to arī pašiem pacelties virs ikdienas.

 

Svinīgo pasākumu atklāja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, pateicoties skolotājiem par mācību gada laikā paveikto milzīgo darbu, kas ir pamanīts un novērtēts. M.Isupova izteica pārliecību, ka, neskatoties uz nemitīgajam pārmaiņām izglītības jomā, mūsu pedagogi strādā kvalitatīvi un vienmēr skaidri saredz mērķi, uz kuru doties pašiem, līdzi vedot arī skolēnus.

 

Skolotājus uzrunāja un sveica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis. J.Dukšinskis izteica pārliecību, ka talantīgi un spējīgi skolēni ir tad, ja ar viņiem strādā izcili skolotāji, un tādu mūsu pilsētā ir daudz, ko pierāda šīsdienas pasākums. Domes priekšsēdētāja 1.vietnieks novēlēja veiksmīgu mācību gada noslēgumu, teicamus rezultātus valsts pārbaudījumos un pēc labi padarīta darba – pozitīviem iespaidiem bagātu vasaras atpūtu.

 

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Goda rakstus saņēma 76 skolotāji, kuru vadībā skolēni ir ieguvuši godalgotas vietas mācību priekšmetu novada, valsts un starptautiskajās olimpiādēs un konkursos, ir veiksmīgi startējuši zinātniskajās konferencēs, debašu turnīros un publiskās runas konkursos. Lai gan pedagogi tiek godināti par viņu audzēkņu 2016./2017.mācību gadā gūtajām uzvarām, panākumi nav viena gada darba rezultāts. Ceļš uz augstiem sasniegumiem veidojas no īstajā virzienā spertajiem nelielajiem, bet svarīgajiem soļiem varbūt pat visu skolas gaitu garumā.

 

Valodas, matemātiku, fiziku, informātiku, ķīmiju, vēsturi, ekonomiku un daudzas citas zinātņu jomas mūsu skolēni ir spējuši apgūt visaugstākajā līmenī, ar saviem panākumiem pārsteidzot reizēm pat paši sevi. Bet mūsu skolēni spēj pārsteigt arī visprasīgāko žūrija, kad dzied, dejo, muzicē. Darbojoties interešu izglītības pulciņos gan skolās, gan Bērnu un jauniešu centrā “Jaunība”, ar saviem priekšnesumiem visa mācību gada garumā mazāki un lielāki mākslinieki gādājuši par labu noskaņojumu gan skolu un pilsētas, gan novada, valsts un starptautiskos pasākumos. Goda rakstus par skolēnu panākumiem radošajā jomā saņēma 28 skolotāji.

 

Ar olimpiādēm sporta jomā ir tā – vēl nav nodzisusi olimpiskā uguns, kad sportisti jau domā par nākamajām spēlēm. Kas gan ir skaitījis, cik daudzi no mūsdienu slavenajiem olimpiešiem savu ceļu līdz dalībai olimpiādē uzsāka tieši skolas stundās un nodarbībās. Šajā mācību gadā Daugavpils skolēni ir guvuši panākumus vieglatlētikas četrcīņā, basketbolā, biatlonā, ziemas orientēšanās sportā, volejbolā, futbolā un novusā. Sporta spēlēs uzvar skolēni, tomēr kāda daļa no gūtajām medaļām par atbalstu un gribasspēka uzturēšanu noteikti pienākas viņu pedagogiem, un šogad tādu ir 14.

 

Vissirsnīgākos pateicības vārdus, piemiņas balvas un ziedus saņēma pedagogi, kuru audzēkņi ir bijuši soli tālāk par citiem gudrības, veiklības, zināšanu, atjautības, muzikalitātes, graciozitātes un radošuma sacensībās.

 

Par muzikālajiem sveicieniem pasākumā parūpējās Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes Mūzikas katedras pedagogi un studenti Igors Ozuns, Ruslans Margevičs, Gļebs Beļajevs, Anna Grigorjeva, Arnita Tāraude, Lauris Suvaizdis, Natālija Kotona, Eduards Zariņš, Ričards Lapiņš, Sandis Ulpe, Ilona Bagele un Diāna Laizāne.

 

Lai arī nākamajā 2017./2018.mācību gadā mūsu skolotājiem izdodas pacelties pāri ikdienai un spēt rādīt skolēniem ceļu arvien uz jauniem augstumiem!

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti