No 2. līdz 7. maijam Serbijas pilsētā Novi Sad norisinājās Eiropas čempionāts cīņas sporta veidos 0

Otrdiena, 09 maijā 2017, 08:26 Versija drukāšanai

No 2. līdz 7. maijam Serbijas pilsētā Novi Sad norisinājās Eiropas čempionāts cīņas sporta veidos
Ar teicamiem rezultātiem atgriezušies Daugavpils cīkstoņi, kuri veidoja pusi no Latvijas izlases.


Pirmā uz paklājā devās mūsu četrkārtējā Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva, kura startēja svara kategorija līdz 60 kg. Pirmajā cīņā pretī stājas Anhelina Lisak no Ukrainas, kura priekšlaicīgi tiek uzvarēta ar rezultātu 14-3. Nākamajā cīņa ne bez pūlēm, bet tomēr noliekot pretinieci uz lāpstiņām tika pieveikta pieredzējuša Sleizs Gabriela no Ungārijas. Trešajā cīņa pretī stājās Eiropas U23 čempione azerbaidžāniete Tatjana Omelčenko. Arī šajā cīņa Anastasija paradīja pārliecinošo sniegumu un priekšlaicīgi uzvarēja ar rezultātu 11-1.

 

Finālā pretī stājas jauna un ambicioza Ļubova Ovčarova no Krievijas. Divkārtēja pasaules čempione un Eiropas U23 čempione šoreiz izradījās pārāka. Cīņas rezultāts ir 12-5.

 

Bronzas godalgas izcīnīja Tatjana Omelčenko un Johana Mattson ( Zviedrija).

 

Kaut arī Anastasijai neizdevās izcīnīt savu piekto Eiropas čempiones titulu, šo rezultātu var vērtēt kā ļoti labu. Mūsu cīkstonei tā jau ir 7 medaļa Eiropas meistarsacīkstēs pieaugušiem un 6 pēc kārtas.

 

Tas ir patiešām apbrīnojams rezultāts.

 

Ka nākamais uz paklāja devās mūsu grieķu romiešu cīņas pārstāvis Aleksandrs Jurkjanas, kurš nesen Eiropas čempionātā izcīnīja piekto vietu. Viņš startēja svara kategorija līdz 66 kg.

 

Pirmajā cīņa Aleksandram pretī stājas Pasaules čempions kadetiem no Moldovas Valentīns Petic.

 

Mūsu cīkstonis pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu un uzvarēja pec punktiem 4-0. Nākamais pretinieks bijis vietēja cīņas zvaigzne, pasaules un Rio olimpiskais čempions Davors Stefaneks.

 

Aleksandrs nenobijās no pretinieka skaļiem tituliem un vietējās publikas spiediena. Viņš godam aizvadīja šo cīņu. Cīņa tiek zaudēta ar rezultātu 5-2, tomēr sērbam nācās krietni piepulēties lai tiktu nākamajā kārtā.

 

Lai Aleksandram turpinātu ciņu par medaļām, Stefanakam vajadzēja tikt līdz finālam. Šis scenārijs arī tika īstenots. Gandarījumā pirmajā cīņa Aleksandram pretī stājas austrietis Andreas Vestchs, kurš tika pieveikts ar rezultātu 3-1. Cīņa par iekļūšanu bronzas finālā Ungārijas pārstāvis Māte Krasznai izradījās pārāks par mūsu cīkstoni un uzvarēja ar rezultātu 7-4, liedzot Aleksandram pacīnīties par medaļām.

 

Noslēgumā Aleksandram 7.vieta 23 dalībnieku konkurencē, ko var vērtēt kā ļoti labu sniegumu priekš šī jaunā sportista. Šis rezultāts arī ļauj pretendēt uz iekļaušanu Latvijas Olimpiskās vienības B sastāva nākamajā gadā.

 

Svara kategorijā līdz 66 kg uzvaru izcīnīja Artjoms Surkovs ( Krievija ), otrā vieta jau pieminētajam Davoram Stefanekam un bronzas godalgas Gogiberašvili Gogam ( Gruzija ) un Soslanam Daurovam ( Baltkrievija).

 

Nākamajā dienā svara kategorijā līdz 71 kg uz starta devas pērnā gada Eiropas čempionāta 5. vietas ieguvējs grieķu romiešu cīkstonis Ņikita Masjuks.

 

Ņikitam bija ļoti neveiksmīga izloze, bet pagājušā gadā viņš jau esot pieradījis ka spēj cīnīties un uzvarēt visaugstākā līmeņa sportistus, kas ļāva cerēt ka arī šoreiz viņš varēs pacīnīties par visaugstākajām vietām. Diemžēl šoreiz mūsu cīkstonim neizdevās parādīt savu labāko sniegumu. Pirmajā cīņā tika piedzīvots zaudējums (8-0) no Pasaules un Eiropas čempiona Hasana Alieva no Azerbaidžānas. Alieva zaudējums ceturtdaļfinālā pret Krievijas pārstāvi, liedza pacīnīties Ņikitam gandarījumā kārtā. Noslēgumā mūsu cīkstonis ierindojas 25.vieta no 27 sportistiem.

 

Uzvaru svara kategorijā līdz 71 kg izcinija Baliant Korpasi ( Ungārija ), otra vieta Pavēlam Ljakham ( Baltkrievija ) un bronzas godalgas Abuiazidam Mamtsigovam ( Krievija ) un Aleksandram Maksimovičam ( Serbija).

 

Paldies mūsu sportistiem un viņu treneriem Ļubovai Kopilovai un Vitālijam Vērdiņam par atzīstamo sniegumu un ieguldīto darbu.

 

Tiek plānots ka šie trīs mūsu sportisti pārstāvēs Latvijas izlasi Pasaules čempionātā, kas norisināsies Francijā no 21. līdz 26. augustam, ka arī Aleksandrs un Nikita startēs Pasaules čempionātā U23, kas norisināsies Polijā no 21. līdz 26. novembrim.

 

Novēlām veiksmi mūsu sportistiem un panākumus nākamajos startos.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti