Nosaukti konkursa „Daugavpils tūrisma balva 2016” uzvarētāji 0

Otrdiena, 25 apr 2017, 09:00 Versija drukāšanai

Nosaukti konkursa „Daugavpils tūrisma balva 2016” uzvarētāji
21. aprīlī visas dienas garumā norisinājās pasākumi, kas bija veltīti jaunās tūrisma sezonas atklāšanai. Tie sākās ar ekskursiju „Daugavpils caur tramvaja logiem”. Stundu ilgais brauciens ar retro tramvaju ir jaunais tūrisma produkts, ko Daugavpils pilsētas domes Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra kopā ar uzņēmumu „Daugavpils satiksme” piedāvā pilsētniekiem un pilsētas viesiem. Ekskursijas notiek četrās valodās: latviešu, krievu, angļu un vācu. Ērtajā vagoniņā var ne tikai uzzināt daudz ko jaunu, bet arī labi izklaidēties.


Pasākumi turpinājās Daugavpils cietoksnī. Marka Rotko mākslas centrā norisinājās konference „Daugavpils ir tūrisms”, kuras laikā tika apkopoti pagājušās tūrisma sezonas rezultāti un izskatītas galvenās nozares attīstības tendences 2017. gadā. 2016. gads bija zīmīgs ar vairākiem ievērojamiem notikumiem pilsētas tūrisma jomā: sākot no jaunu objektu un ekspozīciju atklāšanas, līdz pat fotokonkursa rīkošanai, bukletu izdošanai un informācijas stendu uzstādīšanai. Rezultātā uzlabojās pakalpojumu kvalitāte un pieauga tūristu skaits. Pagājušās sezonas laikā, kas parasti ilgst no 1. maija līdz 1. oktobrim (lielākās tūristu aktivitātes periods), Daugavpili apmeklēja vairāk nekā 400 000 viesu, no tiem 264 564 cilvēki apmeklēja tieši tūrisma objektus. Tas ir par 43 000 vairāk nekā gadu iepriekš. Vispopulārāko tūrisma objektu desmitniekā ir Marka Rotko mākslas centrs, Daugavpils cietoksnis, Latgales zoodārzs, pilsētas muzejs, Šmakovkas muzejs, baznīcu kalns, skrošu rūpnīca, sinagoga un citi. Arī šī sezona solās būt daudzveidīga un interesanta.

 

Daugavpils iedzīvotājus un viesus katru mēnesi sagaida vairāki daudzveidīgi pasākumi. Visus nosaukt nav iespējams, tāpēc ir jāseko informācijai, kas tiek publicēta. Daugavpils cietoksnis ir uz jaunu pievilcīgu objektu atvēršanas sliekšņa. Eiropas projektu ietvaros pilnā sparā norit sagatavošanas darbs pie Pētera Martinsona Keramikas mājas, Motormuzeja izveides inženierarsenāla ēkā Imperatora ielā, Amatnieku centra provianta noliktavas ēkā Nikolaja ielā, karavānu parka Aleksandra ielā izveidošanas. Izstrādes stadijā ir arī citu ēku restaurācijas dokumenti. Pie pludmales „Stropu vilnis” drīzumā atvērs piedzīvojumu parku „Tarzāns”. Uzmanību, ko pašvaldība pievērš tūrisma nozares attīstībai, aktīvi atbalsta arī uzņēmēji.

 

Konferences laikā paziņoti arī konkursa „Daugavpils tūrisma balva 2016” rezultāti.

 

Konkurss norisinājās 4 nominācijās, un katrā tika noteikts tikai viens uzvarētājs. Kopumā pieteikumus dalībai konkursā iesniedza 16 pretendenti. Vispopulārākā nominācija bija „Labākais tūristu gids 2016” – 6 ekskursiju vadītāji. Pelnītu uzvaru žūrija piešķīra muzeja „Ebreji Daugavpilī un Latgalē” direktoram Josifam Ročko.

 

Nominācijā „Jaunais tūrisma objekts 2016” uzvarēja Šmakovkas muzejs, kurš jūnija sākumā svinēs savu pirmo dzimšanas dienu. Par labākajiem savās nominācijās atzīti arī Daugavpilī vienīgā četrzvaigžņu viesnīca „HomeLike Hotel” un restorāns „Art Hub”. Speciālā balva „Tūrisma objekts 2016” tika pasniegta Marka Rotko mākslas centram. Gada laikā to apmeklēja 102 977 cilvēki, tie ir 39 % no kopējā tūrisma objektus apmeklējušo cilvēku skaita. Pateicības pasniegtas visiem konkursa dalībniekiem. Konference noslēdzās ar neparastu un krāšņu zibakciju. Sadalījušies sektoros, tās dalībnieki ar krāsainiem baloniem izveidoja logotipu „Daugavpils ir tūrisms”. Pasākuma noslēguma akords bija Lavka, šoreiz – Tūrisma Lavka. Nepiespiestā gaisotnē jaunieši pārrunāja ar uzaicinātajiem uzņēmējiem tūrisma attīstības iespējas Daugavpilī.

 

0
Autors:TV DAUTKOM

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti