Kristus Augšāmcelšanās svētku vēstījums 0

Svētdiena, 16 apr 2017, 07:50 Versija drukāšanai

Kristus Augšāmcelšanās svētku vēstījums
Augstisvētītā Daugavpils un Rēzeknes Bīskapa Aleksandra Kristus Augšāmcelšanās svētku vēstījums Kristu mīlošajiem draudžu ganiem, visgodājamai mūku kārtai un visiem uzticamajiem Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Daugavpils-Rēzeknes eparhijas bērniem.


«Kristus no mirušiem augšāmcēlies, nāvi ar nāvi iznīcinājis, un tiem, kas kapos, dzīvību dāvinājis» (Pashas tropārs).

 

Kungā, kurš Augšāmcēlies, godātie Dievu mīlošie draudžu gani un diakoni,visgodājamie inoki un inokiņas, dārgie brāļi un māsas, Kristus Augšāmcēlies!

 

Ar lielu garīgu prieku sveicu jūs gaišajos Kristus Augšāmcelšanās no mirušajiem svētkos!

 

Vēl vakar Svētā Baznīca, stāvot pie Pestītāja dzīvi nesošā šķirsta, bijībā un trīsās sauca: «Kungs mans Dievs, aiziešanas dziesmu un apbedīšanas dziesmu Tev dziedu, ar Savu apbedīšanu manas dzīves sākumu atvēri, un ar nāvi elli un nāvi nonāvēji» (Lielās sestdienas kanona pirmās dziesmas tropārs). Lielā gavēņa laikā mēs uzsākām mūsu dvēseļu šķīstīšanas varoņdarbu caur grēku nožēlu, cīņu ar grēcīgām kaislībām, mūsu pieticīgo spēku apmērā – caur nomiršanu līdz ar Kristu (Gal. 2:19). Bet šodien mēs dzirdam svinīgo un gavilējošo: «Lai pienācīgi līksmo debesis, zeme lai priecājas, lai svin pasaule, visa redzamā un neredzamā: jo Kristus piecēlies, mūžīgā līksmība» (Pashas kanona pirmās dziesmas otrais tropārs). Kopā ar augšāmcēlušos Kristu augšāmceļas arī mūsu dvēseles.

 

Un patiesi, Kristus Augšāmcelšanās notikuma diženā un nepārejošā nozīme ir tajā, ka «šodien mūsu Valdnieks Kristus «vara durvis satrieca un dzelzs aizšaujamos salauza» (Jes. 45:2) un satrieca pašu nāves seju. Ko gan es saku – seju? Viņš izmainīja pašu tās vārdu, tādēļ ka tā vairs nav nāve, bet norimšana un miegs» (svētītāja Jāņa Zeltamutes vēstījums Svētajā Pashā). Pateicoties Kristus uzvarai pār nāvi, šajā svētajā naktī mēs izjutām mūžīgo Dzīvību tās pilnībā, mēs redzējām «Dieva valstību spēkā atnākam» (Mk. 9:1), mēs kļuvām galvenās kristietības patiesības liecinieki, jo Kristus Augšāmcēlies!

 

Ik dienas gremdējoties mūsu dzīves pasaulīgajās rūpēs, aizvadot to laicīgu labumu un apmierinājumu meklēšanā un radīšanā, šodien mēs esam kļuvuši mūžības, esības pilnības un nemirstības līdzdalībnieki. Atkāpušās mūsu ciešanas, grūtības, slimības. Un tādēļ nesteigsimies atstāt garīgo prieku no saskarsmes ar Mūžību, lai nodotos laicīgiem mierinājumiem! Jo laicīgais – pārejošs un nīcīgs –, bet garīgais – mūžīgs un nepārejošs. Būsim saskarsmē ar Dievu un lūgšanā mūsu dievnamos un mājās, kopā ar mūsu tuviniekiem, apmeklēsim trūkumcietējus un būsim žēlsirdīgi! Pienesīsim īpašu lūgšanu par mūsu Dieva sargāto Latvijas valsti, par Dieva Baznīcu un tās Virsganiem! Veiksim mīlestības darbus, lai cilvēki, ieraugot mūsu labos darbus, godā mūsu Tēvu, kas ir debesīs (Mt. 5:16)!

 

Pirmajā dienā pēc Savas augšāmcelšanās Kungs parādās mirru nesējām sievām un sveicina viņas ar vārdu «Priecājieties!» (Мt. 28:9). Vēlu arī jums visiem, mīļotie, priecāties šajās svētajās dienās ar garīgu prieku! Lai Dieva miers, Vissvētās Dievadzemdētājas aizstāvība, visu svēto lūgšanas un mana Virsgana svētība ir ar jums un jūsu tuviniekiem!

 

Kristus patiesi Augšāmcēlies!

 

Dieva žēlastībā, pazemīgais

Daugavpils un Rēzeknes Bīskaps.

Kristus Pasha, 2017. gads, Daugavpils.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti