Otrreizējās izejvielas tiek pieņemtas uzglabāšanai un pārstrādei 0

Pirmdiena, 20 feb 2017, 09:30 Versija drukāšanai

Otrreizējās izejvielas tiek pieņemtas uzglabāšanai un pārstrādei
Katru gadu, tuvojoties pavasarim, kļūst aktuāla pilsētas teritoriju piesārņojuma problēma, lai gan Daugavpilī ir daudz vietu, kur var nodot dažādus atkritumus, nepiesārņojot zaļās zonas un atpūtas vietas. Ir pagājis gads, kopš pirmā dalīto atkritumu pieņemšanas un īslaicīgas uzglabāšanas laukuma atklāšanas Daugavpilī. Liginišķu mikrorajonā esošajā laukumā ikviens var bez maksas nogādāt atkritumus, kas ir derīgi otrreizējai pārstrādei.


Saskaņā ar Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvaldes speciālistiem pieejamo informāciju gada laikā šis pakalpojums ir bijis ļoti pieprasīts, un nododamo atkritumu saraksts ir papildināts ar jauniem atkritumu veidiem.

 

Laukuma darba laiks ir no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 9.00 līdz 18.00, svētdiena un pirmdiena – brīvdienas. Līdzīgu pakalpojumu piedāvā arī Dienvidlatgales sadzīves atkritumu poligons „Cinīši” Demenes pagastā. Arī šeit ir uzstādīti konteineri atkritumu bezmaksas savākšanai: papīram, kartonam, PET pudelēm, stikla tarai, dažādiem iepakojuma veidiem, automašīnu riepām, elektrotehnikai, lielgabarīta atkritumiem un bīstamiem sadzīves atkritumiem. Pilsētā ir vairākas kompānijas, kas pieņem metāllūžņus, bet firma „Eko Latgale” ne tikai par noteiktu samaksu pieņem celtniecības atkritumus, bet arī tos pārstrādā, radot materiālus, ko var tālāk izmantot būvniecībā, tai skaitā pilsētas komunālajā saimniecībā.

 

Sīkāka informācija par atkritumu pieņemšanas vietām ir pieejama pilsētas domes mājaslapā. Sadzīves atkritumu šķirošana samazina atkritumu daudzumu, kas tiek izvests uz apglabāšanas poligonu, gala rezultātā samazinot maksu par atkritumu izvešanu. Iespēju ietaupīt sniedz arī dažādu krāsu konteineri, kas ir uzstādīti dzīvojamo māju pagalmos un pilsētas ielās: dzeltenais ir paredzēts PET pudelēm, bet zilais – papīram un kartonam. Radot iespējas izejvielu savākšanai un nodošanai otrreizējai pārstrādei, pašvaldība kopā ar tās iedzīvotājiem atrisina virkni ekonomisko un ekoloģisko problēmu. Stihisko izgāztuvju likvidēšanai katru gadu tērē desmitiem tūkstoši eiro, taču šo naudu varētu izmantot bērnu rotaļu laukumu izveidošanai vai pilsētas labiekārtošanai. Pašlaik pašvaldības speciālisti aktīvi strādā, lai piesaistītu Eiropas fondu līdzekļus vēl vairāku bezmaksas šķiroto atkritumu savākšanas laukumu būvniecībai. To atrašanās vietas Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departaments noteiks saskaņā ar teritorijas plānojumu.

 

0
Autors:TV DAUTKOM

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti