Monētu dienas Daugavpils publiskajās bibliotēkās 0

Otrdiena, 03 mar 2015, 13:55 Versija drukāšanai

Monētu dienas Daugavpils publiskajās bibliotēkās
No šī gada 3. līdz 24. martam Daugavpils publiskajās bibliotēkas ritēs Monētu dienas. Latgales Centrālajā bibliotēkā ir iespējams nobalsot par Gada monētu – skaistāko un mākslinieciski interesantāko Latvijas Bankas klajā laisto 2014. gada kolekcijas monētu. Bez tam Latvijas Banka sadarbībā ar sabiedrību Tilde un Kultūras informācijas sistēmu centru piedāvā bibliotēkas apmeklētājiem pārbaudīt savas zināšanas par monētu mākslu erudīcijas spēlē „Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes” interneta datu bāzē letonika.lv.


2014. gadā Latvijas Banka laidusi klajā sešas kolekcijas monētas – „Ainažu jūrskola”, „Baltā grāmata”, „Baltijas ceļš”, „Vecais Stenders”, „Gadskārtu monēta”, „Kurzemes baroks”. Nobalsot par kādu no sešām minētajām šīm monētām no 3. marta varēs Latvija Bankas mājas lapā www.bank.lv. Daugavpilieši varēs balsot arī Latgales Centrālajā bibliotēkā īpašā urnā. Savukārt, lai piedalītos erudīcijas spēlē, jādodas uz tuvāko publisko bibliotēku (Latgales Centrālo bibliotēku vai jebkuru no tās filiālēm) un tīmekļa vietnē www.letonika.lv jāklikšķina uz saites, kas aizvedīs uz spēles jautājumiem par Latvijas Bankas izdotajām kolekcijas monētām un tajās atspoguļotajām vērtībām – ievērojamām personībām, kultūras pieminekļiem, mākslas darbiem, vēsturiskiem notikumiem un mūsu tautas simboliem. Atbildes uz šiem jautājumiem būs jāmeklē turpat letonika.lv vai Latvijas Bankas mājas lapā. Sīkāku informāciju par spēli un tās noteikumiem varēs iegūt spēles nolikumā vai jautājot bibliotekārei. Erudīcijas spēle līdz ar balsošanu par Gada monētu noslēgsies 24. martā.

 

Erudīcijas spēlē sacensība notiks individuālajā un bibliotēku līmenī. Bibliotēku apmeklētāji varēs sacensties par pareizajām atbildēm, savukārt bibliotēkas tiks vērtētas pēc aktivitātes. Sekmīgākie spēles dalībnieki un aktīvākās bibliotēkas saņems Latvijas Bankas un Tilde sarūpētās balvas, kuras tiks pasniegtas Gada monētas noslēguma pasākumā 28. aprīlī Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā.

 

Latvija var lepoties ar naudas mākslu, ar sasniegto šajā jomā 20 gadu laikā. Vairāk nekā 40 izcilāko Latvijas mākslinieku ir darinājuši Latvijas naudas zīmes – monētas un banknotes. Latvijas nauda ir iekļauta Latvijas Kultūras kanonā. Latvijas naudas dizains ir augstu novērtēts visā pasaulē, ir saņemtas vairākas starptautiskas godalgas, jaunākais tā apliecinājums ir starptautiskajā konkursā "Pasaules gada monēta" Latvijas Bankas 2013. gadā izlaistā komponistam Rihardam Vāgneram veltītās kolekcijas monētas atzīšana par labāko sudraba monētu pasaulē. Arī pēc eiro ieviešanas 2014. gadā Latvijas Banka turpināja kolekcijas un piemiņas monētu izlaišanu ar Latviju raksturojošiem sižetiem un augstvērtīgu māksliniecisko izpildījumu.

 

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti